Още два пистолета и над 100 патрона са открити в два тайника в казанлъшко при продължилата и днес акция "Оръжейниците", съобщиха от пресцентъра на МВР.

В землището на с. Крън са намерени два тайника, в които задържаният по-рано Пламен Николов е укривал незаконно оръжие и боеприпаси.

От единия тайник са иззети 50 патрона калибър 6х35 мм и 50 патрона - калибър 7Х56 мм, а от втория - два пистолета "Тулски Токарев".

При допълнителния оглед в нелегалната работилница в дома на 50-годишния мъж от с. Крън са иззети части и елементи за сглобяване на различни огнестрелни оръжия , два заглушителя за пистолет "Макаров" , 5 револвера - в полуготов вид, 62 ловни патрона 12 калибър и 11 ловни патрона - 16 калибър.

С постановление на Районна прокуратура на П.Н. е взета мярка за неотклонение - задържане за 72-часа.

Припомняме, трима души бяха задържани в рамките на специализирана полицейска операция "Оръжейниците" тази нощ.

Новата МВР акция е за противодействие на нелегалната търговия с оръжие.
Акцията тази нощ стартира именно със задържането на 50-годишния Пламен Николов от село Крън.

Осъжданият за кражба и незаконно производство и търговия с оръжие мъж бе заловен от служители на сектор "Борба с организираната престъпност" - Стара Загора и РУ "Полиция" - Казанлък на няколко километра от връх Бузлуджа, непосредствено след извършена покупоко-продажба на автомат "Калашников" и пистолет "Макаров".

Бяха открити 4 автомата „Калашников", 6 карабини от различен калибър, 13 пистолета от различни марки, 8 револвера, 4 гранати, 3 заглушителя за пистолети, 2 противопехотни мини, над 2000 патрона от различен калибър, пълнители за автомат „Калашников", цеви и различни части за автомат „Калашников".