Новият председател на Българския лекарски съюз д-р Божидар Нанев е изпратил нотариална покана на досегашния лидер на организацията Андрей Кехайов.

Кехайов обаче отказал да я приеме, предаде БНР.

В нея се казва, че в качеството си на легитимно избран председател, Нанев кани Кехайов незабавно да преустанови всякакви разпоредителни действия от името на Съюза и в срок от 24 часа от получаване на настоящата нотариална покана, официално да предаде на д-р Ненов печата, документите, цялото имущество, както и помещенията, ползвани от Лекарския съюз.

"В случай, че не преустановите незабавно всякакви разпоредителни и други действия от името на БЛС и в горепосоченият срок не ми предадете документите и имуществото на съсловната организация, ще бъда принуден да предприема всички разрешени ми от законите мерки и действия, като уведомя компетентните власти за това", се казва в нотариалната покана.

Андрей Кехайов продължава да поддържа позицията си, че проведеният преди дни събор на БЛС е незаконен.

Унизителна е самата намеса в дейността на съсловната организация, посочи на пресконференция днес вече бившият председател на лекарския съюз и поиска оставката на министъра на здравеопазването.