С тържествена церемония новият началник на Военномедицинска академия полк. доц. Крум Кацаров официално встъпи в длъжност.

Министърът на отбраната Ангел Найденов не успя да скрие емоциите си от раздялата с пенсионирания, вече бивш директор на лечебното заведение - генерал-майор проф. Стоян Тонев.

Министърът поздрави и двамата, добавяйки че присъствието му на церемонията е „не просто изпълнение на служебен ангажимент, а въпрос на чест”.

Министърът благодари на досегашния началник проф. Стоян Тонев, който по думите му „остава в историята на ВМА като ръководител със собствен почерк, добър мениджър и като лекар с подчертани лидерски умения”.

Той поздрави Тонев за това, че е „създал отлична основа за всеки, който ще го наследи на поста оттук-нататък”.

Министърът на отбраната поздрави новия началник на ВМА доц. Крум Кацаров и му пожела успех както със запазването на финансовата стабилност на академията, така и със запазване на нейното реноме.

От своя страна доц. Кацаров благодари на министъра и обеща, че академията няма да отстъпи по отношение качеството на услугите. Той заяви, че също се чувства продукт на институцията, която днес оглавява, че тя отдавна е част от неговия живот и живота на неговото семейство.

Кацаров поздрави своя предшественик проф. Тонев, че по време 12-годишното си управление е успял да превърне ВМА във високотехнологична болница, безспорен национален лидер в здравните услуги в над 18 здравни области.

Сред приоритетите, заявени от Кацаров, са оптимизирането в работата на някои звена, допълнително намаляване на разходите и пускането на информационната система на академията.