Няма връзка между двата банкови обира, които станаха в последните дни в София. Това заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев на брифинг пред журналисти. Може обаче да се предложи, че един и същи е извършителят на два от обирите - този от сега и този от миналата година.

При днешния обир са откраднати 12 000 лв.

Столичната полиция има описание на извършителя на днешния банков обир. При огледа е установено, че в клона на банката няма преградно съоръжение.

Обирът днес е в клон на Пощенска банка на столичния булевард Борис III. Вчера грабежът беше в клон на банка ДСК.

Маскиран обра банка на столичния бул. "Мадрид"
Обновена

Маскиран обра банка на столичния бул. "Мадрид"

Сигналът е подаден към 10 часа

Полицията са ангажирани с оперативно-издирвателни мероприятия. Няма информация един човек да е извършителят и на двата банкови обира, поясни шефът на СДВР.

Директорът на ГДНП Христо Терзийски посочи, че нападенията над банковите клонове предизвикват широк обществен отзвук и полицията е изключително мотивирана да установи извършителите. Банките също съдействат по случаите. За това от полицията призовават гражданите също да съдействат, ако са видели нещо.

По отношение на всички банкови и кредитни и институции полицейските органи нямат правомощия и задължения да осъществяват контролни мерки по тяхната безопасност, обясни шефът на ГДНП. Мерките за сигурност се следят от банков надзор. Нашите правомощия са надзор и осъществяване на контрол при прилагане на Закона за частната охранителна дейност, поясни главен комисар Христо Терзийски.

Ограбиха още една банка в София

Ограбиха още една банка в София

Нападателят взел близо 15 000 и избягал

Припомняме, че вчера беше ограбен клон на банка на столичния бул. "Мадрид". По-рано днес пък бе съобщено за обир на банка на на столичния булевард Борис III

На 15 февруари 2019 г. маскиран мъж обра между 10 и 12 000 лв. от банков клон в столичния квартал "Суха река". Тогава сигналът бе подаден към 08:30 часа сутринта.

На 5 октомври 2019 г. банков офис в хипермаркет на бул. "Европа", бе обран в София посред бял ден. Откраднати са 185 000 лв.

Обраха банка, докато МВР празнува
Обновена

Обраха банка, докато МВР празнува

Обирът е в София, сумата е неясна