Красимир Маринов-Големия Маргин бе разпитан от съда по делото за убийството на Милчо Бонев - Бай Миле

Маринов заяви, че няма обяснение за неговото убийство и че е научил за смъртта му от медиите.

В деня на убийството - 30 юли 2004 година, по думите му, той е бил на погребение на бащата на Дмитрий Минев - Руснака.
(Припомняме, самият Димата Руснака бе застрелян от снайперист в центъра на София няколко месеца след Бай Миле).

Големият Маргин заяви още, че последните две години преди смъртта на Милчо Бонев не са се виждали, а само са се чували по телефона за празници.

Той каза още, че са били съдружници в обща фирма с Милчо Бонев, Младен Михалев - Маджо Дмитрий Минев - Руснака и Румен Николов-Пашата.

По думите му те са били в много добри отношения помежду си и не му е известно Милчо Бонев да е имал конфликт с някой от съдружниците.

„Последните години не знаех с какво се занимава. Той не обичаше много да споделя. Както и не е споделял с мен, че се страхува за живота си и да е бил заплашван", отбеляза още Маринов.

По думите му фирмата се е разтрогнала, тъй като е нямала никаква дейност и всеки от съдружниците се е занимавал с различен бизнес.

Единственото, за което Красимир Маринов заяви, че му е известно да се е занимавал Бай Миле е трансфер на футболисти предимно от Сърбия.

Днес бе поредното заседание по делото за един от най-кървавите показни разстрели в историята ни.
Като обвиняеми са привлечени Тихомир Дочев, Стилиян Георгиев, Георги Стефанов и Анатолий Мънков.

Делото беше отложено за 14 май, когато ще бъдат разпитани двамата турски бизнесмени, с които Милчо Бонев е имал делови отношения.
Съдът освободи 12-те вещи лица, тъй като по искане на страните по делото те ще бъдат разпитани след разпита на всички свидетели.

Припомняме, преди година показания по делото даде и Малкият Маргин - Николай. Пред съда той заяви, че Бай Миле го харесвал заради лъчезарната му усмивка.

За разлика от брат си, който днес заяви, че не познава нито един от обвиняемите, Николай Маринов тогава посочи, че се знае с Георги Стефанов и Тихомир Дочев.

Той дори изрази своето недоумение пред съда, свързано с обвинението срещу Тихомир Дочев за убийството на Милчо Бонев.
Това просто не мога да го асимилирам, заяви той и уточни, че познава обвиняемия Георги Стефанов от работата му като шофьор на пилотната кола на своя ескорт.


На 30 юли 2004 година в ранния следобед маскирани нападатели, въоръжени с АК-47, спират пред ресторант-градина “Славия” с две коли.
Веднага със слизането си започват да стрелят, като убиват веднага двама от гардовете, стоящи до Мерцедес-а на Бонев.
След това влизат в заведението с викове "Легни на пода, полиция!". Мъжете вътре се подчинили и били разстреляни, без да окажат съпротива.
Освен Бай Миле са убити четирима негови гардове и мъж, дошъл за среща с Бонев.