Будни пловдивчани объркаха клиничния психолог Иван Власев с престъпник, издирван от полицията, пише "Марица". Повод е снимка на автор на грабеж, разпространена от органите на реда и публикувана в медиите.

"Призивът е, ако някой познае опасния мъж, да се обади в полицията. Записът е от охранителна камера. Вярно е, че и друг път са ме бъркали с хора с други професии и с мутра, може би защото редовно ходя на фитнес и тренирам активно", със смях заяви Власев.

Във вторник към обяд двама полицаи отишли при психолога и го поканили учтиво да ги придружи до районното управление за справка. Разпитали го какво е правил на 21 април т.г. и къде е бил. Наложило се да прегледа телефонните си обаждания от тази дата, за да си припомни как е минал деня му.

Обяснил, че е бил с баща си на среща с приятел. Едва след като подписал показанията си, Власев разбрал причината за разпита. След това изгледал видеото в сайта на "Марица" и самият той признава, че удивително прилича на човека от записа. Когато се вгледал, забелязал важни разлики. Но е парадоксално, че дори по времето на грабежа бил недалеч от мястото на престъплението.

"Не се чувствам нито ощетен, нито обиден", твърди психологът. "Даже се радвам, че хората се престрашават да се обаждат, а полицаите си вършат работата", казва Иван Власев, който се занимава с изготвяне на личностни профили.

Междувременно полицията в Пловдив продължава да издирва опасния престъпник и съучастника му, пребили жестоко и обрали мъж от Пловдив. Около 16:20 часа на 21 април пловдивчанинът бил нападнат в дома си на ул. "Петър Васков" от двама непознати, които го привели в безпомощно състояние и му отнели 2000 лева.

Според събраните до момента данни, мъжът от предоставените кадри и снимки в рубриката "Издирва се" в сайта на ОДМВР-Пловдив е един от извършителите. Хората, които разполагат с информация за самоличността му, могат да сигнализират в Първо РУ - Пловдив на тел. 032/932 001, тел. 112 или в най-близкото районно управление.