Бизнесменът Марио Николов заяви, че след цялата помия, която се е изляла върху него, никой не си е направил труда да разбере за какво точно става въпрос. 

След тези думи Николов се разплака в съдебната зала пред журналисти и евроексперти, предаде БТА.

Заседанието бе спряно за няколко минути, но Николов продължи да плаче и през цялото време, докато съпругата му говореше пред съда.

Припомняме, в най-големия до този момент и най-шумния процес за пране на близо 7,5 млн. лева, източени от програма „Сапард", Марио Николов е обвинен, че е закупил стари машини, декларирайки ги като нови.

На предишно заседание свидетелски показания даде Валтер Келер, работил за фирми като Макдоналдс, Нестле, Кауфланд и Крафт. По думите му, въпросните машини в птицекланица „Чубра" са били нови и по най-модерни технологии.

На днешното заседание той обясни, че познава швейцарецът, свидетел по делото, който твърди, че бизнесменът е купувал стари машини от него.

Подсъдимият потвърди, че наистина е купувал машини - за пастет, тъй като в България нямало такъв производител, но уточни, че машините наистина са били употребявани - "старички, но годни за употреба", но фирмите му никога не са взимали пари от „Сапард" за тях.

След него обяснения трябваше да дадат и всички останали подсъдими, но те се възползваха от правото си да не го правят. Единствено пред съда застана съпругата на Марио - Мариана, която разказа, че двамата се познават, откакто тя е била 16-годишна.

Тя обясни реакцията на съпруга си с "болката от реакцията на всички институции в страната".

По друго дело, което се води срещу Марио Николов получи присъда от 10 години затвор.