Емоционално и напоено със сълзи се оказа едно от последните заседания по делото за жестокото убийство на Севиля Райчева.
Припомняме, момичето беше зверски убито и издъхна в дома си в столичния квартал "Люлин" през май 2011 година.
Зад решетките се оказаха Антон Ангелов и Янка Младенова. На първа инстанция Антон получи 10 години затвор, а Янка беше изцяло оневинена.

Делото върви към приключване и в Апелативния съд, но явно нервите на роднините са към своя предел. На днешното заседание бяха привикани за разпит двама служители от СДВР - Елеонора Георгиева и Петър Петров, пред които двамата подсъдими са признали за клането.

Още на петата минута бащата на убитото момиче - Георги Трайков, не издържа и започна да крещи "Убийци, ще ви изядем, гадове!". Трайков напусна съдебна зала плачейки с глас. По-късно същото стори и майката на Антон - Ралица Ангелова. Излизайки, тя сподели, че се чувства много зле и "че всичко й се върти."

От разпита на свидетелите стана ясно, че Антон и Янка са направили пълни самопризнания. Те подробно разказали как предварително са планирали всичко, като целта им е била да открадната златните накити на Севиля.
Антон на два пъти се опитвал да убеди Севиля да го пусне у тях, но не успял. Затова привикал и Янка да му помага, тъй като двете момичета били приятелки и Севиля я пуснала в апартамента. Това станало във фаталния 13 май 2011 година.

След като влезли в жилището, Антон изнасилил Севиля, а след това, тъй като тя се съпротивлявала, подал един нож на Янка. Тя от своя страна наръгала приятелката си цели 6 пъти в корема. Няколко минути по-късно дала ножа на Антон и той "продължил да я ръга."
После намерили златото и избягали.

Служителите на СДВР разказаха, че при разпита Янка била съвсем спокойна и дори казала, че не съжалява за нищо от това, което е сторила.

След като чуха думите на свидетелите, подсъдимите отказаха да дават обяснения за случилото се. Янка обаче се присети, че когато са й снемали обяснения, разследващите са й удряли шамари и така, по думите й, й е оказан физически тормоз.
Тя обаче не можа да се сети кой точно я е бил и дали това са служителите, разпитани на днешното заседание.

След тези нейни думи майката на Севиля - Мария Хранова, отново избухна в сълзи и започна да крещи "Лъжкиня, убийца... знам колко добре лъжеш. Лъжеш на 100%".

Чутото днес в съдебна зала подтикна прокуратурата да поиска и събирането на характеристични данни за Янка Младенова. За целта ще се иска информация от 72 СОУ, където тя е частна ученичка, както и от интерната, в който е била настанена след развода на родителите й.