Сливенската прокуратура образува досъдебно производство срещу 15-годишния баща на първото Сливенско бебе, родено през 2017 година, съобщи Дарик, позовавайки се на говорителя на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев.

Съдят мъж от Сливен за доброволен секс с ненавършило 14 г. момиче

Съдят мъж от Сливен за доброволен секс с ненавършило 14 г. момиче

Законът предвиждал от 2 до 6 години затвор

Обвинението е за съвкупление с лице, ненавършило 14 години, съобщи Русев. Ако бъде признат за виновен, младият баща може да получи от две до шест години лишаване от свобода.

Прокуратурата погна малолетния баща от Сливен

Прокуратурата погна малолетния баща от Сливен

Разследват и родителите на децата, станали родители преди пълнолетието си

Бащата носи отговорност, но наказанието ще бъде редуцирано с оглед на това, че е непълнолетен. След приключване на досъдебното производство, прокуратурата ще внесе в съда обвинителния акт, съобщи Русев.

Първото бебе, родено през 2017 г. в болницата в Сливен, е момче. Детето има проблеми с адаптацията и е било поставено в кувьоз. Динко е проплакал в 03:45 часа на 1 януари. Той тежи 2,800 кг и е висок 49 сантиметра.

15-годишният баща на бебето не съжалява за случилото се. Според него, има кой да се грижи за детето.

Припомняме, Районните прокуратури в Казанлък и в Сливен предадоха на съд 52 лица, които съжителстват с малолетни или непълнолетни, съобщиха от местните прокуратури.

Общо 52 осъдени за съжителство с малолетни и непълнолетни в Казанлък и Сливен

Общо 52 осъдени за съжителство с малолетни и непълнолетни в Казанлък и Сливен

От 302 сигнала в Сливен има 129 отказа за образуване на производство

Казанлъшката районна прокуратура предаде на съд 24 лица през 2016 г. за престъпления против брака, семейството и младежта.

В Сливен за последните три години 109 души са осъдени за престъпни съвкупления с малолетни момичета и за улесняване на започване на съжителства между малолетни лица.

В 34 от случаите е наложено наказание "лишаване от свобода". В 11 от случаите не е било наложено наказание, защото след повдигнатото обвинение е бил сключен граждански брак между лицата.