От Община Благоевград отричат да е упражнявано физическо насилие върху потребител на социална услуга дома за пълнолетни лица с деменция в в село Падеш.

Днес от общината дадоха брифинг по повод сигнал на близки на жена, настанена в дом "Св. Мина", че е със синини по лицето вследствие на насилие.

От местната управа обаче са категорични, че на този етап няма никакво потвърждение за нанесено физическо насилие върху жената, която е била настанена в неврологичното отделение в МБАЛ-Благоевград. Лекуващият й лекар там - д-р Георгиева, е съобщила, че общото състояние на пострадала е стабилно и няма данни за физическо насилие. В същия ден е била издадена заповед неврологията в лечебното заведение да се преобразува в COVID отделение, поради което жената е била преместена в неврологичното отделение на болница "Пулс". И лекуващият й лекар там - д-р Златкова, е потвърдила, че пациентката е в добро общо състояние и върху нея не е упражнявано насилие. Днес тя е била изписана от болницата.

От общината посочват, че са прегледани всички видеозаписи от камерите и не е установено нищо нередно от страна на персонала.

Причината за синините по думите на медицинските специалисти е общото здравословно състояние на жената, което предполага многократни падания поради загуба на равновесие. Тя приема кръворазреждащ препарат, който е провокирал тези кръвонасядания, обясниха още на брифинга.

Паданията са записани от камерите и ако се налага, записите ще бъдат предоставени на съответните институции.