Общо година ще лежи в затвора мъж, убил куче пред очите на дете. За тази постъпка той е осъден на три месеца зад решетките, реши Районният съд в Лом, съобщи bulnews.bg. Жестоката случка се разиграла на 7 май 2015 г. в село Якимово.

А. Каменов, живеел на съпружески начала с Азалия С. На 6 май съседи се събрали да празнуват заедно Гергьовден, хапнали и се почерпили.

Каменов, който работел като строител на свободна практика, се разсърдил, че любимата му говори и танцува с други мъже. Когато се прибрали, строителят вдигнал страшен скандал на половинката си. За да покаже колко е ядосан и жесток, грабнал брадва и съсякъл кучето на жената пред очите на непълнолетния й син.

Случаят се разчул и започнало дело. Ревнивецът изчезнал и се наложило полицията да го издирва с месеци. Пред съда А. Каменов се признал за виновен и сключил споразумение за три месеца затвор при първоначален строг режим.

Съдията прибави към присъдата на кучешкия убиец и още девет месеца затвор от стара условна присъда за хулиганство. Апашът ще лежи в килията една година.