Смолянски кметове бяха обучени как да залавят престъпници. Селски и градски представители на местната власт бяха тренирани как да слагат белезници и как да реагират при извършено престъпление в тяхното населено място. Това стана по-време на семинар в Пампорово за опазване на обществения ред и превенция на бедствията, съобщиха от смолянската полиция.

В него участваха 49 кметове. Те бяха брифирани за състоянието на средата за сигурност в областта и постигнатите резултати на местната полиция през 2015 г. Представени бяха основните насоки за работа през 2016 г., като на преден план бе изведено взаимодействието и партньорството с местната власт за осигуряване на сигурността и спокойствието на жителите и гостите на областта.

В семинара участваха директорът на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов и директорът на дирекция “Оперативни дейности” в пожарната – старши комисар Красимир Шотаров.

Все повече селски кметове са разследвани за побой над съгражданите си

Все повече селски кметове са разследвани за побой над съгражданите си

Тече проверка за пазарджишкото село Щърково

Припомняме, за последните месеци все повече кметове са разследвани за побой над свои съграждани. Случаите от село Галиче, нов сигнал от пазарджишкото село Щърково затвърди тенденцията. Междувременно обирите в село Мечка и други села, известни с високия процент на кражби, продължават, показва статистиката.