Недоволен от менюто зад решетките, обвиненият за убийството на свой сънародник сирийски гражданин - Масум Абдулсалам, поиска да излезе от ареста.

Софийският апелативен съд обаче не уважи жалбата му.

Припомняме, Масум и брат му Хошнаф Абдулсалам отговарят пред българското правосъдие за убийството на друг сириец - Ширван Рашид, когото намушкали с нож. По време на кървавата свада от 13 септември 2015 г. двамата нападатели също пострадаха, тъй като жертвата им се е съпротивлявала.

Три месеца след пребиваването си в ареста единият обвинен брат - Масум Абдусалам, поиска на свобода. След лечението на нараняванията му, той има и специален хранителен режим.

Според защитата му, адв. Димитър Марковски, Масум не може да се храни съобразно специалната диета. Не било каприз, а и свързано с религията на обвиняемия, добави Марковски-син. „Неподходящото” меню обаче не извади на от ареста сирийският гражданин.

Свидетелските показания сочат, че Масум е участвал в умъртвяването на жертвата, смятат апелативните магистрати. Между двамата братя и убитият сириец е възникнал конфликт. Масум и Хошнаф нападнали своя съгражданин първи.

Според САС Масум може да се укрие, ако бъде пуснат от ареста, а също и да извърши ново престъпление.