Софийски градски съд прие съдебносчетоводна експертиза по делото срещу Емилия Масларова и беше в готовност да изслушва втора експертиза, но на съдебното заседание стана ясно, че тя все още не е готова.

Експертите са получили 64 нови документа - актове „Образец 12" и ще имат нужда от още един месец, за да се запознаят с документите на ремонта на социалния дом в Стара Загора, както и да направят съпоставка с другите документи по делото.

Според експертите би трябвало да има още такива документи акт „Образец 12", които обаче не са представени на съда. Те биха довели до промяна на становището и заключението на експертизата.

Прокуратурата пък се отказа от разпита на анонимния свидетел, който в досъдебната фаза на разследването е давал показания за близките отношения между Венцислав Драганов и Емилия Масларова. Съдът заличи този свидетел от списъка и той няма да бъде разпитван.

Освен това съдебният състав задължи строителният консултант да предостави всички документи акт „Образец 12", с които разполага, като в противен случай на консултанта ще бъде наложена глоба в максимален размер.

По искане на защита беше назначена и нова съдебносчетоводна експертиза, която трябва да установи какви суми е теглил лично Венцислав Драганов за 2008 г. във връзка а обвиненията на прокуратурата, че той лично е теглил пари и пачките са давани на тогавашния министър Емилия Масларова.

Съдът задължи и Министерството на труда и социалната политика да предостави допълнителния проект „Технически инвестиционен проект за изменение и подобрение на първоначалния проект на сградата" от 2005 г.
Делото продължава на 5 декември, когато трябва да бъде изслушани експертизите.