Бащата, който нахлу в клас и беше обвинен, че е удрял ученички пред целия клас, заяви че не е удрял момичето. Синът му имал проблем с  момче от 11-ти клас, обясни Илиан Лепоев пред Нова телевизия защо е нахлул в столичното училище.

Припомняме, на 21 януари майката и бащата на десетокласник от столичното 17-о СОУ нахлуха в училището, за да се саморазправят с ученици от 11-и клас. Пред телевизионните камери ученици разказаха как възрастните са нахлули в час.

Ученик изпрати баща си да раздава шамари в столично училище

Ученик изпрати баща си да раздава шамари в столично училище

Родителят "защитил" детето си

41-годишният Илиан Лепоев и синът му Коста разказват своята версия за случилото се. "От близо две години имам проблеми с ученици от по-горен клас и по-скоро с едно определено момче от 11-и клас. Постоянно ме заплашваше по коридорите. Казаха ми, че ще си навлека бели и че ще ме пребият от бой, ако не се променя. Прибрах се от училище разстроен, казах на баща ми какво се е случило и той се разгневи доста”, разказа Коста.

Припомняме, ученици от въпросния клас заявиха след инцидента, че дълго време момчето се е държало арогантно с тях по коридорите.

Бащата, шамарил съученички на сина си, излиза под домашен арест

Бащата, шамарил съученички на сина си, излиза под домашен арест

Един мъж и две жени са привлечени като обвиняеми

Илиан отишъл до училището, за да вземе "отпускното" на сина си, за да може да го запише в друго училище. "Отидох до училището със съпругата ми и с една моя позната, отидохме в часа по биология. Исках да викна въпросното момче и момиче да слезем при директорката и да уточним нещата", обясни Илиян без да уточнява, че няма право да влиза в учебното заведение, нито в клас на деца, с които няма роднинска връзка.

Той твърди, че не е удрял шамар на момичето и не е хвърлял предмети. "Бутнах я и ѝ казах да спре да псува", заяви 41-годишният Илиян по адрес на непълнолетното момиче.

Родителите на едно от момичетата от 11-и клас също идват в училището, за да защитят детето си. "Бащата на момичето тръгна с юмрук към мен и ме удари. Аз тръгнах към него да се защитя, но той ме сграбчи и в това време двама възрастни ни разтърваха”, обясни 41-годишният мъж.

В крайна сметка кой кого е ударил ще реши съдът, единственото сигурно нещо е, че Коста ще продължи обучението си в друго училище.