Задържаният за убийството на 13-годишната Александра от Провадия - Красимир Тодоров, остава в ареста. Това решиха магистратите от Варненския окръжен съд, съобщиха от там. Обвинението е за убийство с грабеж.

Тодоров бе привлечен на 13 април като обвиняем за грабеж и убийство на малолетната Александра от Провадия.  „Искам да кажа, че съжалявам за грабежа, който съм направил, и искам просто да помогна на приятелката ми и да съм под домашен арест, като се явявам винаги, когато ме повикат“, заяви Красимир на съдебното заседание.

Съдът счете, че от събраните до момента доказателства по делото - обяснения на обвиняем и на неговата приятелка, протоколи за огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, протоколи за доброволно предаване и други, може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за които са му повдигнати обвинения.

Ако е на свобода, съществува реална опасност да се укрие, тъй като не е с постоянен адрес и пребивава на адреса в Провадия от няколко месеца, аргументира се съдът.

Красимир е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Това също бе основание за определяне на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

По време на гледане на мярката за неотклонение стана ясно, че 19-годишният мъж ще става баща след няколко месеца, предаде Дарик. Минути преди началото на съдебното заседание той посочи, че е извършил деянието заради златните бижута на момичето. На въпроса какво се е объркало той отговори "Не знам".

Припомняме, 13-годишната Александра изчезна на 22 март. Тялото й бе открито в изоставена сграда в града. Предварителните данни от аутопсията показват, че момичето е било удушено.

И приятелката на Красимир участвала в убийството на 13-годишната Александра
Обновена

И приятелката на Красимир участвала в убийството на 13-годишната Александра

По главата на момичето имало отпечатък от обувката

Часове по-късно бе задържана и приятелката му. Оказа се, че не била бременна.