Обвиниха 33-годишния Веселин Чифудов, който уби по особено жесток начин майка на три деца и след това избяга в Турция. Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителния акт срещу Чифудов. Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража" във варненския затвор, съобщи Дарик.

Той бе обявен за общодържавно издирване, а в последствие - търсен и задържан от Интерпол в Турция, където успя да избяга часове след извършеното убийство.

33-годишният Веселин имал връзка с жертвата 43-годишната Набаат от Шумен. Жената често ползвала такси, за да отиде на работа, и така се запознала с Веселин, който работел като таксиметров шофьор тогава.

По-късно подсъдимият си намерил работа в Бургас и за да се виждат тайно с приятелката си, наел апартамент в Шумен. На 11 август 2014 г. 43-годишната жена излязла рано от дома си и съпругът й не я усетил.

Вечерта тя не се прибрала и той започнал да я търси на мобилния й телефон. На другия ден посетил работното й място, отишъл и до шуменско село, където живеели родителите й, но не я открил. След това подал сигнал за изчезването й в полицията.

На 12 август около 18:30 часа тялото на 43-годишната жена било открито в квартирата, наета от подсъдимия. Назначените съдебномедицински експертизи установили 13 прободно-порезни рани с нож в областта на шията й. Убийството било извършено с изключителна ярост и ожесточеност към пострадалата.

Веднага след жестокия акт Чифудов напуснал страната в посока Турция. След година съдебни процедури там той е екстрадиран в България, за да отговаря за жестокото убийство.

По време на разследването подсъдимият не е дал обяснения. Авторството му е доказано с десетки веществени доказателства по метода на ДНК-профилирането. Предстои делото срещу 33-годишния шуменец, който е неосъждан до момента, да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд.