Обвиниха бившия временен управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Дупница, съобщиха от прокуратурата.

С постановление от 23 януари 2017 г. в Районна прокуратура - Дупница е образувано досъдебно производство срещу Росен Тимчев - бивш управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" гр. Дупница, за упражняване на професия без съответна правоспособност. Той е обвинен и за съставяне на фалшив документ.

Разследват и бивш шеф на болница в Дупница за фалшива диплома

Разследват и бивш шеф на болница в Дупница за фалшива диплома

За текст "вярно с оригинала" и подпис към него

Производството е във връзка със сигнал от Агенция "Медицински одит" и председателя на Общински съвет - Дупница. В сигнала е посочено, че временно назначеният за управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Дупница Росен Тимчев представил в Агенцията по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност "Здравен мениджмънт". Проверка на МОН показала, че дипломата е фалшива.

При проверката е установено, че текстът "вярно с оригинала", подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Росен Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, с която да заема длъжността управител на лечебно заведение.

Дупница отказва да е гарант на общинската болница

Дупница отказва да е гарант на общинската болница

Управителят й е подал оставка

В хода на разследването по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Росен Тимчев в извършването на престъпленията, поради което на 12 юни 2017 г. той е привлечен като обвиняем с постановление на прокурор от РП-Дупница.

Срокът за разследване по делото е продължен с два месеца, считано от 23 май 2017 г.