Повдигнаха обвинение един от протестиращите срещу Българския футболен съюз.

20-годишен мъж отива на съд за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на вчерашния протест.

По данни на Софийската районна прокуратура около 19.35 ч..аса вчера пред сградата на Посолството на Турция в столицата обвиняемият хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Младият мъж е обвинен и за това, че е повредил чужда движима вещ, която е държавна собственост.

По случая е образувано досъдебно производство.

СДВР: 33 футболни фенове са задържани за безпрецедентна агресия

СДВР: 33 футболни фенове са задържани за безпрецедентна агресия

Сред арестуваните има и непълнолетни

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест спрямо него.

Софийската районна прокуратура наблюдава и ръководи още две досъдебни производства за счупени и повредени недвижими вещи, както и за хулигански прояви. Разследването по тях продължава.

Спрямо близо 30 души, които първоначално са били задържани за 24 часа по време на протеста, се прилагат мерки по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Припомняме, че хиляди футболни запалянковци се събраха снощи на протест срещу БФС в центъра на София.

Протестът беше около националният стадион "Васил Левски", където България и Унгария играха среща от квалификациите за европейско първенство. Запалянковците настояват за оставката на ръководството на Българския футболен съюз.

Задържани бяха 33-ма души, като от тях има и непълнолетни лица.

Сектор Г отрече твърденията за сблъсъци с други агитки

Сектор Г отрече твърденията за сблъсъци с други агитки

Червените фенове за пореден път забелязват опит за демагогия и преекспониране на събитията от страна на МВР