Обвиниха кмета на търговищкото село Ловец Димитър Алексиев за стрелба по кучета. Едното куче - кокер шпаньол е починало, другото - хъски, е ранено, пише "24 часа".

Той е с мярка за неотклонение подписка и няма да бъде отстраняван от длъжността си като кмет. Срокът за образуваното срещу него досъдебното производство е 2 месеца.

За това обвинение кметът на село Ловец може да бъде глобен до 5 хиляди лева и да бъде лишен от свобода за период между 1 и 3 години.

Кметът на село Ловец бил гръмнал две фермерски кучета

Кметът на село Ловец бил гръмнал две фермерски кучета

Мъжът бил повикан да убие друго куче, но не го открил

Димитър Алексиев е на 64 години. За него от МВР в Търговище съобщиха по-рано, че е стрелял със законно притежавано ловно оръжие - пушка "Восток Биатлон 4", калибър 5,6 мм. Пострадалите кучета били собственост на 25-годишна жена от село Васил Левски.

Иззето е оръжието на мъжа. Той е станал ловец отскоро. В село Васил Левски разказват, че на 4 януари бил извикан от кравари от тяхното село, с които се познавал, за да ги отърве от женско бездомно куче, което често раждало безпризорни кучета. Мъжът се отзовал, но след като не открил нарочената за жертва кучка, по неясни причини насочил пушката си към домашните кучета на краварите. Нямало как да се е объркал, защото разстрелът станал по светло.

Мъж застреля три породисти кучета с ловна пушка

Мъж застреля три породисти кучета с ловна пушка

Животните били открити край селско гробище

Преди малко повече от един месец подобен случай имаше и в търговищкото село Баячево. Тогава мъж на 62 години от Търговище застреля със законната си ловна пушка 3 домашни кучета от породата алабай. Причината за това убийство бе, че те влезли в двора му и нападнали окачената да съхне на терасата домашна наденица.

Кучетата се оказаха собственост на пазача на близкия язовир, който ги пускал да се разхождат свободно из селото. И по този случай разследването продължава.