Повдигнато е официално обвинение на Данаил Георгиев, който уби с колата си шест деца в Симеоновград. То е за смърт по непредпазливост, предизвикана след употреба на алкохол и довела до смъртта на повече от един човек, съобщава Дарик.

Ако бъде признат за виновен, 22-годишният младеж може да бъде осъден на лишаване от свобода от 5 до 15 години, уточни наблюдаващият прокурор по случая Павел Жеков. По думите му психичното състояние на младия мъж позволява поемането на отговорност.

Данаил обаче твърди, че не помни нищо от целия ден преди катастрофата.

Моите искрени съболезнования на родителите на загиналите деца. Никой не е искал  така да стане. Не вярвам да съм карал с такава скорост и то отгоре на това пиян. Просто когато са ми предлагали да карам пиян, винаги съм отказвал, обясни Георгиев, цитиран от БиТиВи. Ако мога да си спомня нещо, ще е много добре за всички. Ако съм виновен, ще си понеса вината, допълни той.

Припомняме, при трагедията в Симеоновград загинаха Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Грозев, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов.

Взетата кръвна проба от Георгиев показа, че той е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта. Негови приятели и колеги разказаха, че Данаил е шофирал поне две години без книжка.