Срещу мъжът, задържан за блудство с две деца в столичното училище, вече е повдигнато обвинение. Към момента той е в ареста за до 72 часа. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата на административния ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, съобщи "24 часа".

Ако бъде признат за виновен, според Наказателният кодекс за това престъпление той може да бъде осъден на затвор от 5 до 20 години.

Стана ясно още, че децата са разпитани в "синя стая" с участието на психолог и пред съдия.

Припомняме, мъжът беше задържан още на 18 май, веднага след като родителите на пострадалите деца отиват сутринта в училището и правят скандал. Той е работил в близката будка до училището. По първоначална информация той е причакал децата в тоалетната в училището.

 Хванаха педофил, придърпвал деца в столично училище
Обновена

Хванаха педофил, придърпвал деца в столично училище

Промъквал се в тоалетние

Предстои на 20 май прокуратурата да поиска от съда на мъжа да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

В качеството си на обвиняем лицето не е давало обяснения, заяви Русинова. Той обаче е признал вината си, но по различен начин представя случилото се.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов също коментира случая. По думите му стана ясно, че лицето има стари криминални регистрации за престъпления като кражби.Мъжът е имал регламентиран достъп до училището, защото е имал е договорни отношения с фирма, която извършва доставки в учебното заведение.