Районната прокуратура в Казанлък внесе в съда обвинителен акт за купуване на гласове срещу местния лидер на партия ФАГО Денислав Сербезов.

Той е организирал нетрадиционна схема по време на последните частични избори за Общински съвет на 21 юни.
Сербезов е сключвал договори за агитация като срещу вкарването на определен брой общински съветници в местния парламент е предлагал 150 лева.

Той е обещал и „бонуси" от 30 до 90 лева за всеки влязъл в повече съветник. Съвместно с полицията, прокуратурата е иззела от дома на Сербезов 13 такива договори с различни непоследователни номера от 1 до 111, обясни апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов.

При разпитите 13-те „агитатора" признали, че не са извършвали никаква дейност, дори не са познавали ръководителите на партия ФАГО, нейния устав и програма. Всички обаче са гласували.

Това, според Росен Димов и зам.-прокурора на Казанлък Кръстин Кацаров, е достатъчно доказателство за повдигане на обвинение срещу Сербезов, който вече е съветник, за организиране на схема за набиране на гласове срещу обещание за материална облага.

В този нетрадиционен случай на купуване на гласове е важно държавата да спечели съдебния процес, защото ще знаем, че тази форма е обявена за престъпна и от сега нататък ще бъде следено дали тя не се прилага и на други места в страната, коментира Росен Димов.