Районната прокуратура-Пловдив обвини сводник рецидивист, който дори в момента е зад решетките, съобщиха от държавното обвинение. 50-годишният Калин В. е сводничил на жени да проституират при условията на опасен рецидив, се казва в съобщението на прокуратурата.

Обвиниха 35-годишен сводник от Пловдив

Обвиниха 35-годишен сводник от Пловдив

Антон А. принудил подмамена жена да проституира в полския град Севеж

Обвиняемият е бил осъждан за сводничество и преди, но е освободен от затвора през юли 2015 г.

След излизането му започнал да публикува в различни интернет сайтове обяви за предлагане на компаньонки за сексуални услуги.

Посочвал мобилен телефон, на който клиентите да се обаждат. В обявите включвал снимка на момиче и изброявал предлаганите сексуални услуги, като цената за един час била 100 лева и се увеличавала спрямо исканите от клиента "допълнителни екстри".

Поръчките приемал той или някоя от компаньонките, на която имал доверие. Жените били превозвани до посочени от клиентите адреси с автомобили на обвиняемия. Практиката била част от заработената сума да се поделя между сводника и жената.

Установено е, че Калин В. използвал за предоставяне на сексуални услуги три жени, на възраст от 23 до 25 г.

Сводник от Пазарджик ръководи канал за трафик на жени към Берлин

Сводник от Пазарджик ръководи канал за трафик на жени към Берлин

Арестуван е при операция на ГДБОП и германската полиция

На 28 май 2016 г. трима турски гражданин се обадили по телефона и поръчали три жени за сексуални услуги.

Обвиняемият повикал свой познат, с когото закарали две от жените с автомобил до посочен адрес в центъра на Пловдив. Обвиняемият по-късно е бил задържан от полицията. Разпитан в хода на досъдебното производство, той се е признал за виновен.

Делото е насрочено за разглеждане в Районен съд-Пловдив през февруари 2017 г. По искане на районната прокуратура на Калин В. е наложена съдебна забрана за напускане пределите на България. Дори и към момента той изтърпява наказание "лишаване от свобода" в затвора по друго дело.