Делото за убийството на Ангел Димитров - Чората бе отложено за 19 септември, тъй като единият от адвокатите - Георги Гатев, заминава утре за Либия.

На съдебното заседание днес са били изслушани свидетелските показания на близките на Чората, информира Дарик радио.

Петима полицаи от Благоевград са обвинени в умишлено убийство на Ангел Димитров - Чората, който почина след полицейски побой на 10 ноември 2005 година. Съдебномедицинската експертиза показа, че Чората е умрял от насилствена смърт.

Софийският окръжен военен съд даде ход на делото след две отлагания.
Стана ясно, че при последното връщане на делото от съда във Военна прокуратура обвинението срещу петте полицаи, участвали в ареста на Чората и побоя над него - майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски, е променено от убийство по непредпазливост в предумишлено.

На следващото заседание ще бъдат разпитани и две момичета, очевидци на побоя и ще бъде изслушана петорната съдебномедицинска експертиза за смъртта на Чората, направена от екипа на професор Стойчо Раданов.

Той обясни, че тя е установила, че смъртта е насилствена и е причинена от множеството удари, нанесени от полицаите по цялото тяло и особено в главата и в гръдния кош на Чората.

Според професор Раданов, те не са целели да го убият, а да нанесат телесни повреди. Ясен е фаталният удар от който е умрял - черепно-мозъчна травма и роптура на аортата.

Професор Раданов е категоричен, че Чората не е получавал инфаркт във фаталната нощ.