Окръжна прокуратура - Ловеч привлече като обвиняеми трима мъже за убийството на свой съгражданин, извършено в петък Луковит. С постановление на наблюдаващ прокурор те са задържани за срок от 72 часа. Днес прокуратурата внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата извършители.

Окръжна прокуратура - Ловеч е привлякла за обвиняеми 35-годишния Красимир К., 22-годишния Самир Р. и 24-годишния Веселин К., всички от Луковит, затова че на 6 октомври, около 22 -22 и 30 часа, в Луковит, убили 29-годишния Калоян К.

От проведените първоначални и неотложни следствени действия е установено,че вечерта на посочената дата лицата Красимир К., Самир Р. и Веселин К., се намирали в дома на единия от тях на гости и се черпели. В посочения час край жилището преминал лек автомобил, в който се возел пострадалия и спрял недалеч от жилището, в което били тримата.

Последните отишли при пострадалият и започнали да му нанасял побой. Вследствие на побоя Калоян К. получил тежка черепно-мозъчна травма, вследствие на която по пътя за болницата починал. Според предварителни данни черепно-мозъчна травма е причинена от удар с твърд предмет. Причина за инцидента са стари дразги между пострадалия с единия от обвиняемите.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч действията по разследването продължават. Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".