Паркирането и движението в центъра на столицата е ограничено заради събитие от календара на европредседателството. Ограниченията са в района на Националния дворец на културата. От 20.00 часа на 18 март 2018 г. до приключване на мероприятието на 19 март 2018 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите превозващи участниците в мероприятието. Паркирането ще е забранено на на ул. "Доспат" между бул. "Витоша" и ул. "Баба Неделя"; ул. "Баба Неделя"; ул. "Д-р Христо Стамболски".

От 7 часа до края на мероприятието на 19 март 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Доспат" между бул. "Витоша" и ул. "Баба Неделя"; по ул. "Баба Неделя"; по ул. "Д-р Христо Стамболски". Движението е забранено за всички МПС-та с изключение на автомобилите обслужващи мероприятията. Те ще могат да преминават само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.