Десетки млади дървета са били отрязани от бракониери в местността Катарино край Разлог, предаде БНР. Местни жители са подали сигнала за незаконната сеч. Извършителите все още не са открити.

Представители на Регионалната дирекция по горите и директорът на държавно горско стопанство Разлог са извършили спешна проверка на място. Констатирано е, че отрязаните дървета са около 50 и всички са с определен размер и  дължина, което подсказва, че незаконната сеч е извършена по конкретна поръчка. Съставени са констативни протоколи за извършено нарушение. 

Директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов е разпоредил щателна проверка заради съмнението, че горски служители са покровителствали бракониерите и са се опитали да възпрепятстват работата на контролните звена. 

Горските територии около Разлог продължават да бъдат критични  по отношение на незаконната сеч, въпреки въведените денонощни дежурства на мобилните групи и стотиците съставени актове.

Посегателствата се стимулират от потребители на незаконна дървесина, включително и дървопреработващите предприятия и цехове, коментират от бранша.