Година и четири месеца условно осъдиха 25-годишна студентка за ползване на чужда дебитна карта, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново. Наказанието й е отложено за срок от три години, тя трябва да плати глоба в размер на 200 лева.

Съдът призна за виновна Вяра П. за това , че в периода 03 до 4 април 2014 в Свищов, при условията на продължавано престъпление, на пет пъти ползвала дебитната на своята съквартирантка без съгласието на титуляра. Тя изтеглила сума общо 590 лв, като деянията са извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината. 

Вяра имала финансови затруднения, знаела къде съквартирантката й си държи дебитната карта, както и че по съща е приведена стипендията й. За да възстанови парично задължения студентката решила да изтегли парите от чуждата карта.

Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимата се признава за виновна и приема за верни фактите изложени в обвинителния акт. Съдебният акт на първата съдебна инстанция не е обжалван и присъдата е влязла в сила.