Районният съд в Генерал Тошево е одобрил днес споразуменията на Районната прокуратура със задържаните 9 нелегални бежанци, преминали незаконно в Румъния през землището на село Росица в края на миналата година.

Чуждите граждани, които са от Сирия и Ирак, сред които има и две жени, са осъдени на 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоби по 200 лева. Съдът е отменил наложените им мерки за неотклонение и деветимата чужденци ще бъдат настанени в бежанския лагер в Любимец.

Те са предадени на съд за това, че на 29 ноември 2017 г. през неустановен ГКПП на границата на Република България с Република Турция, влезли през границата на страната ни без разрешение на надлежните органи на властта.

Задържаха в ареста 9 мигранти, минали у нас нелегално през  Генерал Тошев

Задържаха в ареста 9 мигранти, минали у нас нелегално през Генерал Тошев

За извършеното престъпление са задържани трима сирийци и шестима иранци, сред които и две жени

След нелегалното влизане на територията на Република България иракчаните и сирийците излезли от страната ни и преминали в Румъния на 7 декември 2017 г.

На българо-румънската граница гранични наряди установили множество следи, оставени от хора с посока на движение към Румъния. Чуждите граждани били задържани от румънски патрул в землището на с. Думбравене и предадени на българските власти. Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.