По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът наложи наказание от 15 г. лишаване от свобода и "глоба" от 200 000 лв. на 43-годишния ирански гражданин Амирреза К., подсъдим за контрабандно пренасяне на близо 200 кг., хероин.

Той е подсъдим за това, че на 5 юли 2016 г., около 17.30 ч., през Граничен контролно пропусквателен пункт "Лесово", обл.Ямбол, с товарен автомобил - влекач, марка Scania с полуремарке, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната - от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество - хероин - 400 бр. кутии с общо нетно тегло 198 616 грама, на обща стойност 17 875 458 лв., като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Хероин за 18 млн. лв. в кутии от доматено пюре откриха митничари на "Лесово"
Обновена

Хероин за 18 млн. лв. в кутии от доматено пюре откриха митничари на "Лесово"

Стойността на наркотика е около 18 милиона лева

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор. На подсъдимия е наложена и "глоба" в размер на 200 000 лв. Товарният автомобил, с който е било превозвано наркотичното вещество е отнет в полза на дъравата.

Припомяме, че Амирреза К. бе задържан след отлична работа от служителите на Митническия пункт. Високорисковото наркотично вещество бе укрито в запечатани консервни кутии с доматено пюре. Присъдата на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.