Осъдиха на пробация за една година мъж, нападнал фоторепортер в Бургас, съобщиха от прокуратурата. Бургаският районен съд одобри споразумение и наложи наказание "Пробация".

Осъденият ще работи поправителен труд за срок от 6 месеца. От заплатата му ще се удържат 20 % и това време няма да му се зачита за трудов стаж. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Нападнаха фоторепортер в Бургас

Нападнаха фоторепортер в Бургас

Докато снима опожарен ресторант

До нея се стигна след като Петър Б. се призна за виновен за това, че на 26 ноември 2017 г. в Бургас, в "Приморски парк" ударил два пъти фоторепортерът Б. П., който изпълнявал служебните си задължения. Пострадалият фотожурналист е ударен два пъти с коляно в слабините, което съдът отчита като лека телесна повреда.

Фоторепортерът бе конституиран като частен обвинител. Деянието е извършено от подсъдимия при форма на вината "пряк умисъл".

Освен наказателния труд, осъденият Петър Б. има задължителни срещи с пробационен служител за срок от една година и подписване два пъти седмично.

Районният съд - Бургас отмени мярката за неотклонение "Парична гаранция" от 2 хиляди лева на подсъдимия Петър Б. Това определение може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция в 7-дневен срок.