Районният съд в Добрич осъди 40-годишен мъж за блудство с непълнолетно дете, съобщават от прокуратурата.

Обвиняемият С.М. получи наказание "лишаване от свобода" за срок от 9 години. Мъжът се възползва от право си по закон делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, признавайки изцяло фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. В този случай съдът е задължен да намали с една трета наказанието.

Държавното обвинение посочва, че деянието е извършено на 3 август 2022 година. Пострадалото дете било обявено за издирване, тъй като изчезнало от централната част на Добрич. Момиченцето се намирало там заедно със своите две сестри. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, била на работа.

Момиченцата често просели и именно така подсъдимият успял да отведе със себе си едно от тях. Обвиняемият се възползвал от това, че то отишло да му иска пари. Дал му пари и го завел да му купи сладолед, , уточняват от прокуратурата.

Спечелил доверието на детето, 40-годишният мъж го повел към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил. Върнал се няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце.

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал.

Присъдата на Районен съд - Добрич подлежи на обжалване.

В Добрич разкриха отвличане и блудство с момиченце, което проси

В Добрич разкриха отвличане и блудство с момиченце, което проси

Към наказателна отговорност е привлечен 40-годишен мъж