Районна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност 40-годишният С.М. Той е обвинен в блудство с малолетно лице и противозаконното му лишаване от свобода, съобщават от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Пострадалото дете беше обявено за издирване, след като на 3 август изчезнало от централната част на Добрич, където се намирало заедно със своите две сестри. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна.

Децата често просели. Именно така обвиняемият успял да отведе със себе си момиченцето. Той се възползвал от това, че то отишло да му иска пари. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Така спечелил доверието му. 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил.

Обвиняемият се върнал няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгне, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце.

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал.

След изясняване на фактите и обстоятелствата около изчезването на момиченцето и установяване на съпричастността на 40-годишниня С.М., той бил намерен и задържан. Повдигнати са му две обвинения. Назначена е съдебно - медицинска експертиза, разпитват се свидетели на случилото се.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

По-строги наказания за виртуалния сексуален тормоз

По-строги наказания за виртуалния сексуален тормоз

Това предвиждат приетите на второ четене промени в НК