Районният съд в Перник наложи условна присъда на мъж за това, че е живял на семейни начала с непълнолетно момиче.

Мъжът се е признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. Той е осъден на пет месеца "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок и "обществено порицание", което да се изпълни чрез обявяване по местната телевизия "Кракра" - Перник.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера

Осъденият се запознал с момичето през 2015 година, когато тя е била още малолетна. Двамата започнали да излизат заедно и се сприятелили, а постепенно връзката им преминала в интимна.

В началото на август 2017 година, след като момичето навършило 14-годишна възраст, Р.С. се нанесъл да живее в дома на родителите на момичето в град Перник. Така заживели съпружески, без да са сключили граждански брак.

Месец по-късно - септември 2017 година, Г.А. спряла да посещава училище, защото забременяла. В тази връзка в отдел "Закрила на детето" при дирекция "Социално подпомогане "Перник постъпил сигнал от директора на учебното заведение. По случая била извършена проверка, която установила престъплението.

Въпреки намесата на социалните институции, двамата продължили да живеят заедно. През април 2018 г. непълнолетната преждевременно родила момиче, което обаче не било припознато от осъдения.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

ВМРО скочи срещу идеята да се опрощават дългове в "Столипиново"

ВМРО скочи срещу идеята да се опрощават дългове в "Столипиново"

Категорични са, че това е предизборен популизъм