Осъдиха условно врачката "Габриела" за неплатени данъци, съобщиха от Окръжна прокуратура - София. Г.П. с псевдоним "Габриела" от град Златица е осъдена за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.

Делото е решено при условията на съкратено съдебно следствие. Г.П. е осъдена на 10 месеца "Лишаване от свобода", изпълнението на което се отлага за срок от три години и десет месеца.

Пращат врачка да лежи в затвора за измама

Пращат врачка да лежи в затвора за измама

Нейна "колежка" е с условна присъда за измама

Подсъдимата е упражнявала дейност с наименование "Гадатели, екстрасенси и биоенерготерапевти", съгласно Приложение № 4 от Закона за местните данъци и такси. През 2011 г. придобитите от нея доходи от тази дейност били в размер на 50 762 лв., получени чрез телеграфни и пощенски записи.

Врачка открадна близо 1200 лв. от пловдивчанка

Врачка открадна близо 1200 лв. от пловдивчанка

Докато извършвала ритуала по разваляне на черна магия

Като физическо лице, подлежащо на облагане с годишен данък за доходите от патентните дейности, тя не подала в срок до 30.04.2012 г. данъчна декларация, изискуема по ЗДДФЛ. В резултат на това обвиняемата избегнала заплащането на данък в размер на 3 187.95 лв. за 2011 г.

За периода 14 февруари 2012 г. до 14 юни 2012 г. Г.П. не е подала в данъчната служба на Златица изискуемите по чл. 125, ал. 1 от ЗДДС справки-декларации и не заплатила данъчни задължения в размер 3 528.82 лв.

Псевдо врачка обра 80-годишна старица

Псевдо врачка обра 80-годишна старица

Излъгала я, че има направена магия и трябва да "бае" на парите й

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд.