Постоянно остава в ареста иранския шофьор, в чийто камион бяха открити близо 200 килограма хероин на граничен пункт "Лесово". Това реши ямболският окръжен съд, съобщи БНР. Защитата ще протестира решението пред Бургаския апелативен съд.

42-годишният Амир Реза обясни пред съда, че се е качил в камиона, след като той вече е бил натоварен и пломбиран и не е знаел какво пренася. Той заяви, че е невинен и поиска да не бъде задържан в ареста. Прокурор Георги Георгиев, обаче беше категоричен че мярката трябва да бъде "задържане под стража", тъй като Реза може да се укрие или да извърши друго престъпление:

Адвокатът на шофьора, Юрий Янков, заяви, че пренасянето на наркотик само по себе си е тежко престъпление, но няма доказателства, че именно Амир Реза умишлено го е извършил.

"Нали разбирате и във вашата кола може да сложат нещо, за което Вие не знаете. Има презумпция за невинност", обясни Янков.

Хероин за 18 млн. лв. в кутии от доматено пюре откриха митничари на "Лесово"
Обновена

Хероин за 18 млн. лв. в кутии от доматено пюре откриха митничари на "Лесово"

Стойността на наркотика е около 18 милиона лева

Наркотикът - 196 килограма хероин, с висока чистота, беше задържан на граничен пункт "Лесово" на 5 юли около 17:30 часа. Наркотичното вещество е било укрито в 400 кутии от доматена паста. На камиона е имало общо 22 тона консерви. Стойността на заловения хероин по държавни цени е около 18 млн. лева.