Съдът остави в ареста за постоянно четирима за измами с банкови кредити, съобщават от прокуратурата.

52-годишната С.В., 47-годишния Е.Т., 51-годишната М.П. и 38-годишния И.Г. са привлечени като обвиняеми за това, че през периода от септември 2018 г. до януари 2019 г., в Раднево, Чирпан, Стара Загора и Стара Загора са измамили шест лица, че срещу заплащане на определени суми, които следва да бъдат преведени чрез система за разплащане, ще им съдействат за отпускане на потребителски кредити от банкови институции, независимо от кредитните им досиета.

Потърпевшите са ограбени с общо 6125 лв.

В хода на разследването станало ясно, че обвиняемите са се познавали.

Включиха банкери в схема за ало-измами

Включиха банкери в схема за ало-измами

Предлагат рефинансиране на банкови кредити

Обвиняемият Е.Т. публикувал в интернет сайт обяви за оказване на съдействие за отпускане на банкови кредити. Данните за кандидатствалите лица той предоставял на обвиняемия И.Г. Последният чрез телефонни разговори с пострадалите ги заблуждавал, че има връзки в банкови институции и може да им съдейства при кандидатстване за банков кредит. Той искал от пострадалите да изпращат различни парични преводи на обвиняемата С.В., които представял като разходи по бъдещите кредити. Преведените парични суми били теглени в София от 52-годишната жена, която ги предавала на обвиняемите М.П. и И.Г.

Впоследствие средствата били разпределяни между четиримата обвиняеми.

Установено е, че четиримата са извършвали подобни измами в цялата страна.

Районният съд в Стара Загора е преценил, че са налице достатъчно доказателства, че обвиняемите може да извършват друго подобно престъпление и съществува реална опасност да се укрият.