С решение на Варненския апелативен съд оставиха в ареста 47-годишен мъж, издирван от Испания за трафик на жени, съобщиха от Варненския апелативен съд. 47-годишният Гюнайдън Юсуфов е от Средище, област Силистра, цитирани от БТА.

Той е издирван от властите в Испания за 6 престъпления, сред които трафик на жени и пране на пари, съобщиха днес от пресслужбата на съда.

Гюнайдън Юсуфов е арестуван миналата седмица с решение на Окръжния съд в Силистра, на основание Европейска заповед за арест, издадена от следствения съд на гр. Фигерес.

Разследването срещу Юсуфов започнало преди 6 години. Тогава българка, принуждавана да проституира, успяла да подаде сигнал до властите в Испания.
Според разследващите в Кралството, Гюнайдън Юсуфов ръководел престъпна група, чиито обичайни методи били заплахи, физическо малтретиране и принуда към проституиране.

Според Апелативния съд издадената в Испания Европейска заповед за арест отговаря на всички законови изисквания. Освен това оставането на българина в ареста ще гарантира присъствието му на делото, на което ще бъде разглеждано искането за предаването му на испанските власти.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.