По искане на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 52-годишния Р.Т., обвинен в извършването на умишлено убийство. Това съобщиха от държавното обвинение.

Р.Т. бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2023 г. около 22,30 ч. в гр. София, ул. "Черковна", умишлено убил 45-годишния И.В., като го прострелял с пистолет в главата при съседка свада.

По случая е образувано досъдебното производство на 09.02.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК с първо действие по разследването - оглед на местопроизшествието. С прокурорско постановление Р.Т. беше задържан за срок до 72 часа.

Съдът се съгласи с прокуратурата, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което е привлечен в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

 Демерджиев пита трябвало ли е да бъде отнето оръжието на полицая, убил психолога Иван Владимиров

Демерджиев пита трябвало ли е да бъде отнето оръжието на полицая, убил психолога Иван Владимиров

Той се закани с ответни мерки, ако се установи, че служители на МВР не са си свършили работата