Бургаският апелативен съд е оставил в ареста мъж, убил свой съгражданин в Ямбол, съобщават от апелативната прокуратура в морския град. Убийството е извършено на 20 септември с нож. Обвиняемият Минчо Янков нанесъл ударите с хладното оръжие в гърдите на жертвата.

Апелативните магистрати са разгледали жалба на Янков срещу мярката му за неотклонение „задържане под стража”, която е наложена от Ямболския окръжен съд. По време на заседанието, представителят на държавното обвинение е определил жалбата като неоснователна.

Законът предвижда от 10 до 20 години затвор за престъплението, в което Минчо Янков е обвинен. Той е взел ножа от дома си и е отишъл в жилището на жертвата, за да търси саморазправа. Освен убийството, 65-годишният мъж е нанесъл удари с нож на жена, заплашвал е и други хора.

Прокурорът изтъква, че тези факти подчертават, че Янков е обществено опасен. Освен това според обвинителя, ако мъжът бъде пуснат под домашен арест, може близките на жертвата да опитат да се саморазправят. Те вече са направили такъв опит непосредствено след извършване на убийството.

Съдът се е съобразил с аргументите на прокурора и е потвърдил постоянния арест. Определението на апелативните магистрати е окончателно.