С окончателно решение Апелативният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 19-годишният младеж, причинил катастрофа, при която загинаха две момчета на 16 и 19 години в Пловдив, съобщава БНР.

Припомняме, тежкият пътен инцидент стана на 29 септември, а след като беше установено, че шофьорът е бил зад волана без книжка, неговият баща беше задържан. Според първоначалните данни автомобилът се е движил със 100 км/ч, когато се е забил в електрически стълб. При удара загина 19-годишен младеж, а часове по-късно в река Марица беше открит трупа на второ момче, което е излетяло от колата при удара.

Последвалото разследване установило, че шофьорът, освен че никога не е имал книжка, е бил и пиян - дрегерът е отчел над 1.5 промила.

Обвиниха 19-годишния, погубил двама при катастрофа в Пловдив

Обвиниха 19-годишния, погубил двама при катастрофа в Пловдив

Той е задържан за 72 часа

По информация на другото оцеляло момче сблъсъкът е станал с огромна скорост - близо 150 км/час.

Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка, за да може да се лекува от травмите след катастрофата. Прокуратурата обаче настоя той да бъде задържан под стража.

Според апелативните съдии всички обстоятелства и предпоставки за това са налице и потвърдиха предишното решение за постоянен арест. Неговият баща също е задържан, тъй като му е дал ключовете за колата, въпреки че е бил наясно, че синът му няма шофьорска книжка.

Решението не подлежи на обжалване.

Намерен е втори загинал от катастрофата в Пловдив, 16-годишен

Намерен е втори загинал от катастрофата в Пловдив, 16-годишен

Младежът е открит по поречието на река Марица