Оставиха в ареста шофьора на микробуса с 13 мигранти, задържан край Китен.

Той остава зад решетките за срок до 72 часа и му е повдигнато обвинение за това, че е подпомогнал мигрантите да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона.

Припомняме, престъплението беше извършено вчера в района между моста на река Караагач и Китен, по пътя Синеморец - Бургас.

Престъплението е извършено с цел набавяне на имотна облага, а обвиняемият е действал като съизвършител с неустановени по досъдебното производство лица.

Задържаха бус с нелегални мигранти след гонка с полицията край Китен

Задържаха бус с нелегални мигранти след гонка с полицията край Китен

Превозното средство не спряло за проверка на КПП "Караагач"

Обвиняемият е бил задържан при специализирана операция на ГД "Гранична полиция". Установено е, че чужденците са сирийци. Те са без документи за самоличност. В превозното средство се е намирал и непълнолетен българин, който е разпитан в качеството на свидетел по досъдебното производство. Установено и че бусът е бил с неистински регистрационни табели. Той е бил брандиран с логото на фирма за инкасо което е трябвало да отклони вниманието на разследващите. Установено е, че въпросната фирма не е собственик на буса и няма връзка със случая.

Предстои Районната прокуратура в Бургас да внесе в съда искане за постоянен арест спрямо обвиняемия, което ще бъде разгледано от Районния съд в Царево.