Бургаският окръжен съд остави в ареста Тодор Славов, обвинен в убийството на гарда на Димитър Желязков - Митьо Очите, предаде БНР

Така, от всичкит над 20 задържани за престрелката в Слънчев бряг, при която един загина, а Желязков бе тежко бе, под стража остана единствено Славов. Всички други са освободени.

„Чувствам се застрашен в ареста”, заяви пред съда Тодор Славов, който е  обвинен в убийството на Александър Алексиев.

Според адвокатите му, Славов е стрелял, за да защити живота си и не може да бъде обвинен в умишлено убийство, защото това е било самоотбрана при една планирана от другата страна наказателна акция.

Те подчертаха, че в сряда бригадата на Митьо Очите се е събирала няколко часа. След, това водени от Желязков и неговата охрана, мъжете са преминали под строй през центъра на курорта. Нахълтали са в ресторанта, въоръжени с хладно и огнестрелно оръжие, а Очите е ударил с юмрук един от хората вътре, след което е започнала престрелката.

Адвокатите добавиха, че по Алексиев са стреляли и други хора и не е доказано дали от четирите изстрела фаталните са били именно от техния клиент.

Това мнение не се споделя от прокурора Ангел Ангелов, който твърди, че изстрелите са три.

„Много лица са стреляли, но от кои изстрели са причинени уврежданията и смъртта тепърва ще установяваме. Към тоя момент е установено, че от изстрелите, които са произведени от обвиняемия, е настъпила смъртта.” – коментира прокурорът.

Пистолетът е бил законно притежаван. Все още не са изготвени балистичните експертизи за Митьо Очите и не може да се твърди кой е стрелял по него.