Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна от 11 февруари тази година.

С решението на общинския съветник Веселин Данов бе отказано изменение на мярката за неотклонение от „задържане под стража" в по-лека.

Това съобщиха от пресцентъра на Варненския апелативен съд, цитирани от Радио Варна.

Няколко пъти две съдебни инстанции са се произнасяли относно законността на определената от септември миналата година процесуална мярка за принуда на Данов.

По това дознание се разследват вече повече от 20 лица, сред които трима общински съветници.

Що се отнася до аргументите на защитата, свързани с влошеното му здравословно състояние вследствие на активирано хронично заболяване, пред въззивната апелативна инстанция беше представено постановление на Варненска окръжна прокуратура от миналата седмица, с което е назначена съдебно-медицинска експертиза.

В зависимост от нейните заключения би могло пред съда отново да се постави въпросът, свързан с настаняването на Веселин Данов за оперативно или друго лечение в специализирано здравно заведение.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди ареста на Веселин Данов, не подлежи на обжалване.

Припомняме, 55-годишният общински съветник от Българската партия на справедливостта е привлечен като обвиняем за това, че е организирал и ръководил престъпна група за склоняване на жени към проституция.

Веселин Данов е участвал и в пране на пари и за изнудване, извършено в съучастие със сина му Христо.

Припомняме, на 16 септември Варненския окръжен съд определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" на варненските общински съветници - баща и син, Веселин и Христо Данови и още четирима души от Варна.

Данов-старши беше арестуван на 12 септември в офиса на заложна къща "ВИП", на която е собственик и управител.

На следващия ден във Варна бяха арестувани около 10 лица, заради участие в организирана престъпна група, трафик на хора, склоняване към проституция, пране на пари и изнудване.