Венцислав Ангелов - Чикагото, който беше задържан при акция на МВР и ДАНС вчера, беше освободен от ареста, съобщи Ruse.topnovini.bg.

Около 16:20 ч. той напусна ареста, след като точно в 16 часа изтекоха 24 часа от задържането му.

Ангелов заяви, че срещу него няма повдигнати обвинения.

Ангелов каза още, че при освобождаването си е подписал предупредителен протокол да не публикува в социалните мрежи информация, която би уронила престижа на банките.

Според него основна причина за ареста му е клипът, който публикувал в YouTube и който бил гледан от голям брой хора, съобщи Ruse-news.com.

„Оказа се, че това, което мислех аз - че съм фактор в държавата, се случва, защото не може от една публикация и от един клип да те обявят за терорист, както искаха да го направят", каза Ангелов.

Според него при арестуването му вчера спецполицаите не са имали заповед за задържане.

Ангелов се закани, че ще подаде жалба до главния прокурор, че именно „Бойко Борисов и лица от неговия кръг имат интерес да дестабилизират банковата система, за да може да се върне отново на власт като месията и поредният спасител на българския народ". Той уточни, че няма оплаквания към служителите на ДАНС в Русе, които са се държали добре с него.

Припомняме, Ангелов бе арестуван с публично от служители на МВР и ДАНС в Русе заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система.