От Български Национален Съюз отричат, че мъжът, който се самоуби в сградата на ДАНС, е притежавал огнестрелно оръжие.

Те потвърждават, че Емил Крумов е техен дългогодишен член и обясняват, че той е кротък и спокоен. По думите им никога не е участвал в безредици, не е агресивен и не е арестуван.

От Българския Национален Съюз категорично се противопоставят на внушението, че Крумов вероятно е планирал нападение над служители на ДАНС.

Самоубилият се в ДАНС бил сериозно въоръжен

Самоубилият се в ДАНС бил сериозно въоръжен

Бил отишъл на разпит с пистолет със заличени номера и два пълнителя

В позицията си те подчертават, че не вярват мъжът да е бил въоръжен и още по-малко, че е влязъл въоръжен в района на ДАНС.

Те недоумяват защо му е да носи със себе си писалка със сачма при положение, че е въоръжен с пистолет с два пълнителя.

Според тях няма логика и в "намерението му" да извърши покушение срещу служители на ДАНС, но вместо това да застреля себе си.

Прокуратурата се зае със случая на самоубилия се мъж в ДАНС

Прокуратурата се зае със случая на самоубилия се мъж в ДАНС

В дома му са открити оръжия и боеприпаси

От Българския Национален Съюз изразяват съмнение, че обстоятелствата около смъртта на Емил Крумов не са точно такива, каквито са представени.

В тази връзка ръководството на БНС иска среща с ръководството на ДАНС, на която да бъдат представени доказателства, в това число и записи от камерите за видеонаблюдение, които да изяснят въпросите около смъртта на Емил Крумов.

Те заявяват, че докато не получат доказателства ще смятат, че смъртта на Емил Крумов не е "трагичен инцидент", а е починал при съмнителни обстоятелства, които не изключват той да е бил убит в сградата на ДАНС.

Самоубилият се в ДАНС отвлича самолет през 1981 година

Самоубилият се в ДАНС отвлича самолет през 1981 година

Емил Крумов бил със слаба психика, правил е опит за самоубийство

Малко по-късно от БНС опровергаха публикацията, като твърдят, че това е фалшива и че структура "Главното водачество на БНС" - е несъществуваща.