За брутално предаване на призовка от столични полицаи съобщава "Нова". Бизнесмен се е оплакал, че е бил арестуван зрелищно и пребит от органите на реда от 1 РПУ.

От МВР са отказали коментар пред камера, но са заявили, че са се самосезирали след доклад на дежурния в "Пирогов", където пострадалият е освидетелстван. Започнала е проверка.

 

Историята започва пред нотариална кантора в центъра на София.

Потърпевшият Росен Карадашки разказва, че униформеното лице не се е легитимирало, нито е казало причините, поради които трябва да тръгне с него, заради което той му отказва.

"Той започна да крещи "Стой!Стой!", погледнах с периферното си зрение и видях, че вади пистолет. Помислих, че ще стреля по мене, инстинктивно започнах да бягам. Видях патрулка и тогава осъзнах, че това наистина са полицаи и спрях. Когато стигнаха до мен, ме проснаха на земята, започнаха да ме ритат, някой стъпи върху главата ми, започнаха зверски да ме удрят", сподели още той.

В патрулката побоят продължил.

"С някакъв метален предмет или с полицейска палка ме биеха жестоко по пръстите, болката е все едно пръстите ти се счупват. И други извращения имаше в патрулката, но не искам да ги споменавам. Колабирах. Свестих се, когато ме извадиха пред районното", сподели още Карадашки.