По скандала с Красьо стигнахме до дъното. В това бе категоричен председателят на ВАС Константин Пенчев.

Според него случаят е добър, защото е затворил устите на тези, които са говорили за негативите, за бедната система без да споменават имена.

"Красьовците са N на брой. Те са дребни брокерчета и тяхната цена се вдига от това, че има нечестни политици, магистрати и чиновници. Докато има такива хора, ще съществуват и Красьовците, коментира Пенчев.

Според него в послединте години на прехода, както и в момента в държавата има дефицит на справедливост. И най-големите очаквания продължават да бъдат към съда, допълни още Пенчев.

Припомняме, освен имена на магистрати от тефтерчето на т.нар. Красьо от Плевен излязоха и имена на политики, които са контактували с бизнесмена от Плевен.
Последното име е това на Кирил Добрев, който днес изнесе пред журналистите обаче друго колоритно име - Стенли.

По думите му, един корумпиран съдия е много по-страшен от един корумпиран чиновник и трябва да бъде много по-сурово наказан.

Съдът страдаше от всички пороци, от които страдаше и България. Не е правилно да смятаме, че в законодателната и в изпълнителната власт ще има безобразия, а в съдебната - няма", каза Пенчев и допълни:

"Все пак у хората има някаква вяра, че не може в съда да няма някаква справедливост. И това е най-страшното - един корумпиран съдия е много по-страшен от един корумпиран чиновник. И трябва да бъде много по-сериозно наказван."

В Плевен председателят на Върховния административен съд участва в откриването на нова сграда на административния съд. На тържеството присъства и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.