От варненската болница, в чиито асансьор вандалстваха двама млади мъже, не очакват нарушителите да бъдат наказани.

"Смятам, че публикуването на този клип ще бъде най-тежкото наказание за тях. Защото едва ли, когато бъдат заловени ще им се наложат толкова строги санкции", каза д-р Красимир Петров, директор на МБАЛ "Св. Анна - Варна" пред Нова телевизия. 

Вандали трошат асансьор във варненска болница

Вандали трошат асансьор във варненска болница

Видеозапис запечатал гаврата с новото съоръжение

Д-р Петров обясни, че посетители в Терапевтичния корпус на Окръжната болница във града се опитаха да счупят лампите в асансьора. Те са заснети от охранителните камери и клипът бе пуснат в социалните мрежи.

Двама млади мъже се опитват да повредят осветлението и показват неприлични жестове на камерите. Асансьорът е нов. За него са дадени 180 000 лева след като предишното съоръжение пропадна и рани няколко души в края на 2018 г. 

"Сигурен съм, че ако извършителите бъдат заловени самите те няма да могат да дадат никакво обяснение за това, което са направили", каза д-р Петров. 

Задържаха вандалите, посегнали на асансьор във варненска болница

Задържаха вандалите, посегнали на асансьор във варненска болница

Те са познайници на полицията на 24 и 32 години

Причината да публикуват клипа, е, че това са хора, които показват една наглост и агресия, непредизвикана от абсолютно нищо.

"Ако днес те правят нещо сравнително невинно, като да откраднат няколко крушки от асансьор, то утре те ще предизвикат побой, скандал на стадиона или смърт на пътя", обясни директорът на МБАЛ "Св. Анна - Варна".

"Двамата мъже влизат в болницата в 19:10 ч. Имаме пропускателен режим, но проблемът е, че ние не можем да затворим изцяло, защото непрекъснато пристигат близки на нашите пациенти. Всеки може да влезе в болницата, особено в този час, когато се сменя персоналът", посочи Петров.